miercuri, 14 noiembrie 2012

Biografii/Discografii: Raoul Russu





     Raoul este unul dintre pionierii muzicii house în România, gen pe care l-a promovat puternic pe atunci când era cunoscut ca DJ Raoul, în "era Atomic Tv". Vine din Mehedinţi, este printre primii dj autohtoni şi s-a făcut remarcat ca producător muzical la sfârşitul anilor '90.
     Prima lui producţie s-a numit "Tribal", o piesă inclusă în anul 2000 pe "DecaDance Mix" şi un an mai târziu pe a doua ediţie a compilaţiei "Mouse In House" (Roton, NRG!A).




     A continuat să fie prezent pe toate ediţiile acestei serii de compilaţii care au mai fost editate, cu piese precum "Ur-ban" (Mouse In House 3, 2001), "Hatteria" şi remix "Hi-Q - Dă Muzica Mai Tare" (ediţia cu numărul 4, 2002), "Tubular Split" (ediţia 5, 2002), "Need U" (ediţia 6, 2003), "Dance With The Big Town" feat Rosario Internullo & Dax (Mouse In House 7, 2003).
      Prin piesa "Ur-ban" a pus semnătura sa pe primul vinil de muzică house produs în România, lansat prin Roton/NRG!A, o ediţie specială Mouse In House în anul 2002, alături de artişti precum DJ Professor, DJ Raoul şi DJ Phantom. Este una dintre preferatele mele ale vremii sincer, un track fenomenal, în care alternează momente de linişte profundă, ambientale, deep, cu momente de forţă deplină, bassline puternic, beat pătrunzător, chiar şi cu unele elemente rock, pe un fond dominat de efecte care jonglează cu simţul tău auditiv. Linia aceasta este urmată în multe dintre creaţiile lui din acea vreme, ceea ce fac să rămână unele dintre cele mai distincte şi frumoase piese house din muzica electronică românească.


 

     Apoi a trecut spre o latură mai comercială, colaborând cu diverse soliste din România. În anul 2002 a lansat prin casa de discuri NRG!A albumul său de debut, intitulat "DJ Raoul". Pe lângă piese deja cunoscute şi amintite precum "Hatteria", "Need U" şi "Tribal", materialul a cuprins producţii cum sunt "Continuum", "Tubular Split", dar şi una dintre cele mai cunoscute piese ale lui din toate timpurile, "Unde Eşti?", realizată alături de cântăreaţa Alina Giurgiu de la trupa Jais. Hit-ul în cauză nu s-a bucurat se succes doar pe plaiuri mioritice, ci a spart graniţele cu o versiune în engleză care a fost foarte apreciată în ţări precum Italia, Ucraina şi alte state din nordul continentului european.



     În anul 2005 s-a clasat pe primul loc la faza naţională a concursului Heineken Music Thirst, unul dintre cele mai importante de la nivel internaţional. Materialul câştigător s-a numit "Release The Fire", un featuring cu Brad Vee Johnson.
     Un an mai târziu a urmat cel de-al doilea album muzical pentru Raoul Russu, numit "Am Atins un Nor", cu un nou videoclip în regia lui Mihnea de Vries şi Edi Schneider, pentru piesa omonimă, realizată în colaborare cu Georgiana.
      În prezent Raoul Russu deţine un studio propriu de producţie muzicală, unde pregăteşte piese noi, dar şi lucrează alături de alţi artişti ai domeniului. În anul 2012 a lansat la MA Records două EP-uri alături de Glow, numite "Music Is" şi "Colours".



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !