marți, 9 octombrie 2012

Fenomenul 2: Remixul după şlagăre româneşti

     Zilele acestea am ascultat un remix fenomenal. K-lu face treaba asta de mult timp şi nu doar audio, ci alături de colaje video, pe scenă. Un altfel de "Pericol" pentru muzica underground românească, Matze şi Rolf fiind cunoscuţi şi ei pentru astfel de proiecte audio-video dedicate muzicii vechi româneşti, filmelor şi multor altele. Practic, o audiovideotecă inedită, în viziune modernă. Cine s-ar fi gândit să o audă pe Aura Urziceanu, Margareta Pâslaru sau Maria Tănase şi multe alte stele pe ritm dubstep, house sau drum and bass ?
     Astfel, în România s-a născut un al doilea fenomen, după remixurile pieselor din folclor, intens promovate mai ales de cei de la Subcarpaţi. Şi asta nu are cum să fie decât necesar şi bine. Muzica evoluează, gusturile se schimbă, artiştii îmbătrânesc. Un astfel de remix nu face altceva decât să readucă în actualitate o mare glorie a muzicii româneşti.
     Câţi dintre cei tineri mai au acasă un pick-up şi o placă prăfuită cu Aura Urziceanu ? Cred că ar ajunge două perechi de mâini ca să număr. Unde să audă liceanul de 17 ani de Anda Călugăreanu în marea de piţipoance decoltate şi buzate ? Ei, un astfel de remix le zice "pe limba lor" cum a stat treaba acum zeci de ani, le arată valori, le arată modele. Şi har Domnului, am avut destule.
     Gata cu vorba, vă ofer mai jos o mini-colecţie de remixuri după şlagăre vechi româneşti. Enjoy !


NSK, după "Aurelian Andreescu - Bună dimineaţa micuţă stea"





Unu', după "George Nicolescu - Cântec de dragoste pentru sănătatea ierbii"






Tremour, după "Margareta Pâslaru - Cum e oare ?"







Platonic Scale, după "Stela Enache şi Florin Bogardo - Ce simţi când eşti îndrăgostit ?"






Dribbler, după "Aurelian Andreescu - Cu cine semeni dumneata ?"





Bixtonim, după "Angela Similea - Să te gandeşti din când în când la mine"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !