sâmbătă, 27 octombrie 2012

ElectroScout Ro: Andu Simion


     Tech-house. Foarte la modă în ultima perioadă, asta după marele val minimal şi oarecum în parelel cu obsesia dubstep din mainstream. Mulţi se pot lăuda că ascultă sau produc astfel de gen muzical, dar puţini se pot lăuda că o fac bine. Ei, Andu Simion chiar merită atenţie, pentru că are un anume vibe, un anumit ritm şi o anumită energie în piese. Foarte dinamice, deloc monotone, diferite de cele ale "loopilor" care o ţin pe un sample zeci de secunde.
     Dar haide să îţi spun povestea lui. Andu este din Ploieşti, iar muzica a venit cronologic după alte pasiuni precum fotografia, graffiti, sau arta străzii. Cultură urbană, dorinţă de ieşire din anonimat, o personalitate care se transpune exact în muzica lui. "Îmi găsesc inspiraţia fiind înconjurat de imobilele vechi din cartierele mărginaşe. Sunt pasionat de blocuri comuniste, chestii simple şi sincere."
     Anii 2009-2010 au fost cei care au făcut trecerea înspre muzică. Multă muncă, din care a rezultat o primă piesă numită "Şi dacă", inspirată dintr-un poem a lui Mihai Eminescu, publicat în 1884 şi recitat de George Vraca.


     După cum era şi normal a venit o prezenţă discografică, pentru că până la urmă când se trage linie apare acea întrebare: "cine eşti şi ce ai făcut tu până acum ?". Local Records, prin compilaţia Buzz.RO! 2011 i-a oferit şansa, un colectiv demn de laude, care a promovat foarte mulţi talentaţi tineri producători români de-a lungul vremii. Piesa cu pricina s-a numit "Argon", un techno greu, metalic, industrial şi repetitiv, în care a inserat fragmente din Hamlet. ElectroBlog i-a oferit de asemenea şansa şi i-a inclus piesa “Space garage” pe una dintre compilaţiile "The Future". Pompos şi obiectiv, oarecum deloc modest, cam aşa a sunat ultima frază, un exerciţiu de zâmbet bineînţeles :) . Nu m-am mulţumit să mă rezum doar la a-i selecta o piesă şi a scrie două rânduri despre el, de aceea am ţinut neaparat să îl prezint mult mai pe larg prin intermediul ElectroScout Ro.      


     Ce îţi mai pot spune despre el este că astăzi desfăşoară în paralel alte proiecte precum Nohyansi (soundcloud.com/nohyansi), cu Adonis Ichim aka No Hype. "Proiectul primeşte un feedback pozitiv neaşteptat, produsele finite fiind din ce în ce mai surprinzătoare, emoţionante şi experimentale." Cel de-al doilea se numeşte A Dublu (soundcloud.com/adublu), alături de Bogdan Ardeleanu. "Am scos din cuptor piesa <Monstrul Marin> şi am postat-o online după mult timp de la finalizarea ei."      
     "Pe fundal, cu urechile ciulite veţi putea asculta câteva bucăţi proprii, proaspete ca pâinea caldă. Audiţie plăcută!". Andu Simion, not another tech-house guy.

Andu Simion - Guracasca by ElectroScout Ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !