duminică, 21 octombrie 2012

Biografii/Discografii: LeVant



     Mi-a plăcut mult când am ascultat muzica lui George şi mi-a părut bine când acesta m-a contactat. Este unul dintre acei oameni care au ales nu doar să compună muzică, ci şi să o studieze, iar în compoziţiile lui se simte parcă acea "şcoală veche", acel vinil. Experimentalism, contemporanism, clasicism. Dar îl las chiar pe el să relateze istoria proiectului său.

      "LeVant este un proiect multidisciplinar din Iaşi, fondat de George D. Stănciulescu din dorinţa de a experimenta caleidoscopic sfera muzicii electronice contemporane, ca alternativă la primul său proiect consolidat în 2005, Ad Ombra, cu care a realizat trei albume (“Rites of Genesis” - 2008, “Magna Charta Illusorum” - 2009, “Almost Eternity” - 2011), toate lansate de Rage in Eden Records (Polonia) şi distribuite internaţional. Stilul eclectic ce îmbină elemente simfonice şi operatice cu dark ambient, industrial şi nuante de avangardă a însemnat o noutate pentru România, albumele Ad Ombra fiind însă foarte bine receptate critic mai degrabă în Occident.
       Primul material discografic LeVant, “Beyond the Masque of Eden” a apărut în 2010 la casa de discuri DeadScarlet Records din Grecia, fiind urmat de o perioadă de căutari şi experimente cu tehnologiile şi tehnicile digitale pentru nuanţarea unui stil mai rafinat, sinergic şi totodată personalizat, în paralel cu travaliul fondatorului de a finisa un doctorat în filosofie cu o teză despre fundamentele filosofice ale muzicii postmoderne şi digimoderne, titlu obţinut în septembrie 2012.
       De-a lungul timpului, George a colaborat cu diverşi artişti ce au contribuit atât pe plan muzical, cât şi ca suport vizual, la realizarea albumelor Ad Ombra şi LeVant. Dintre aceştia îi amintim pe Maximilian Lupu, Alexandra Damian , Ilinca Olteanu , Maria Paduraru, Theodora Guta, Florin Tudose."


       Piesa prezentată mai sus va apărea la sfârşitul lunii octombrie pe compilaţia “Heathen Harvest Samhain Album”, în SUA. Este defapt o versiune reprelucrată a piesei "Sedativ Narativ" şi va fi disponibilă gratuit pe compilaţia "Heathen Harvest Magazine Samhain".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !