miercuri, 17 octombrie 2012

Biografii/Discografii: Faerûn


     Faerûn. Un nume ciudat, care nu spune multe, ba chiar îţi pune o piedică în a îl pronunţa. Dar ai să descoperi un om foarte complex în spatele lui, iar eu te ajut să faci asta.
      Marius Miron este acel tip de persoană deschisă la minte, experimentalistă, în căutare de nou, de inedit. Electronic, ambient, experimental, psychedelic, sunt câteva etichete care ar putea fi ataşate stilului său muzical, dar improvizaţia şi bucuria de a cânta doar, fără a pierde timpul apăsând butonul de Rec, îl fac un producător greu de încadrat într-un anumit gen.

      "Peisaje sonore sau interludii cinematografice peste care se suprapun sesiuni de improvizaţie la un set-up format din sintetizatoare, sampler şi percuţie. Nimic nu este repetat, înregistrat de două ori. Totul vine proaspăt, la prima mână, liber."

      A început să facă muzică acum aproximativ doi ani, iar de-a lungul timpului a adunat "ajutoare" precum DSI Prophet 08, percuţie, Korg Kaoss Pad, Kaossilator, Mandala Drum, Roland HPD-10, Absynth, Pure Data, MaxMSP, Ableton Live. Împreună au realizat până acum un album,"Halucino J", care este disponibil gratuit pe pagina personală.

     "Albumul de debut şi singurul de până acum e rezumatul unei activităţi creative de 2 ani într-un univers în care s-au întâlnit muzica electronică, cu muzica lumii şi cu improvizaţia liberă. Imediat după acest album se mută în Barcelona pentru a studia Sound and Music Computing, timp în care concepţia sa despre muzică se schimbă drastic. Devine interesat de muzica interactivă, compoziţie algoritmică şi imersiune sonoră. Momentan lucrează în Porto la un proiect menit să creeze instrumente software pentru muzicieni, pentru a îmbunătăţi expresivitatea ritmică. Un nou album va fi posibil la sfârşitul acestui proiect."

      Ce pot să îţi mai spun despre el este că a mai contribuit cu un remake pentru celebrul deja concurs organizat de Centrul Ceh, cu piesa "Nkundi - Haunted New World".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !