duminică, 30 septembrie 2012

ElectroScout Ro: trickacid



     trickacid este relativ nou pe scena muzicală românească, însă nu lasă deloc impresia asta prin sound-ul şi tehnica lui. A intrat în vizoare pentru întâia dată prin intermediul primei compilaţii lansate de cei de la Subcarpaţi, iar apoi şi-a consolidat un nume prin lansarea a numeroase piese. Însă, lansare este metaforic spus, deoarece tot ce face el face din pasiune, motiv pentru care poţi găsi pe pagina lui o mulţime de piese gratis ! Ceea ce este cum altfel decât respectabil ? Dar ca să vă imprim şi vouă impresia aceasta, o să le iau pe rând.
     Sound-ul. Foarte bine aşezat, deloc crispat pe un singur gen anume, mereu în căutare, experimentalist. După cum spune şi el:

"Nu sunt fixat într-un gen, pentru că nu cânt muzică neapărat, ci mai degrabă îmi interpretez stările. În general, cântecele mele sunt amprente ale omului care am fost în ziua cântării respective."

     Tehnica. trickacid se foloseşte de tot felul de instrumente, software sau hardware, oferind o tentă organică şi caldă, prietenoasă, producţiilor sale.

"În fiecare cântec plec de la folosirea unui instrument, un drum machine, un synt (poate fi şi un plug), o consolă, o chitară şi ajung unde mă duce drumul."

     wayofom este pseudonimul său recent, dar nu se anunţă a se opri la unul singur, deoarece câte idei şi stiluri, atâtea nume şi side-projects.
      Destul cu vorba, haideţi să dăm drumul la muzică ! Prin amabilitatea lui puteţi asculta şi downloada "Răsună", o piesă compusă sub vechiul alias, respectiv "Human break", sub wayofom, ambele compoziţii fiind prezentate de el însuşi.


Trickacid - Rasuna by ElectroScout Ro

"Compusă în 2011, a plecat de la o melodie a lui Lache Găzaru (http://www.youtube.com/watch?v=y04h35oPBVk), cel mai punkist folclorist. A fost descoperită intâmplător pe Youtube şi a venit în intampinarea cerinţei lui Bean, care mai vroia o piesă pentru <Culese din Cartier 2>."



Wayofom - Human break by ElectroScout Ro 

"E cea mai proaspătă compoziţie, nu şi cea mai fresh. E o prelucrare de dans în stilul anilor 2000. Aveam chef să fac un breaks, dar, fiind mai bătrân în ziua aia, am coborât bpm-ul pe la 110 şi am dansat aşa, mai în slomo. Downloaderii piesei vor afla numele hip-hoperului care dă pe prima parte."



soundcloud.com/trickacid
soundcloud.com/wayofom

Citeşte aici despre ElectroScout Ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !