luni, 23 iulie 2012

Biografii/Discografii: Gabi Andrieş





Este realizatorul primei emisiuni din România dedicat muzicii underground şi alternative, alături de DJ Vasile, la Radio România Tineret şi Radio Nova 22.

"În perioada imediat următoare anului '90, când radiourile private erau încă în preistorie, DJ Vasile (Lucian Stan) a venit cu propunerea de a încerca la postul naţional de radio, prin amabilitatea lui Titus Andrei, să producem o emisiune de muzică pop, în care procentul de titluri străine era covărşitor, un fel de culturalizare în masă. Ideea noastră era să aducem cumva ascultătorii la zi cu cultura pop. După o perioada de acomodare cu stilul de lucru din interiorul instituţiei, foarte greoi şi comunist, am început să deviem către latura necomercială a muzicii pop rock şi aşa am trecut în revistă mai toate genurile de la punk la electro." (Gabi Andrieş)

A fost implicat de-a lungul vremii în proiecte muzicale precum Telefon şi Aerosol. A contribuit la producţia albumelor unor solişti sau formaţii cum sunt Laura Stoica, Şuie Paparude ("Şuie Paparude", 1995), Timpuri Noi, Zob, fiind un priceput inginer de sunet aflat în spatele Sound Studio Production.
În prezent cântă alături de grupul muzical post-punk numit The Division Of Joy, înfiinţat în anul 2009. Din acesta mai fac parte Janin Pasniciuc, Augustin Nicolae şi Andrei Petrilă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !