sâmbătă, 2 iunie 2012

Biografii/Discografii: Karpov not Kasparov

“Un proiect început în 2009 ca un joc de acţiune şi reacţie între sintetizator şi drum machine. De-a lungul timpului au circulat diverse variante ale titulaturii,  KarpovKasparov, Karpov vs Kasparov, Karpov & Kasparov sau Trio Karpov-Kasparov.

Iniţial, la jocul de şah sonor participau de fiecare dată aceiaşi doi parteneri: Silviu Pădurariu - drum machine, efecte, looping şi Valeriu Borcos - synth, keyboards, compoziţie. Ambii au avut unele antecedente muzicale prin liceu, ca mai toată lumea, dar de muzică electronică s-au apucat târziu, la a doua adolescenţă.

Formula s-a îmbogăţit cu experimentele vizuale  executate în timp real de Mihai "Micro' Croitorul, iar în scurt timp trio-ul a devenit cvartet prin înrolarea a doi artişti-performeri, Maria Mora şi Paul Dunca, împreuna cu care s-a ajuns la un format de spectacol hibrid: muzică improvizată şi teatru contemporan.

Au urmat câteva apariţii live, dintre care unele în locaţii neconvenţionale, o frizerie, un magazin de pantofi, bucătaria unui restaurant, o bibliotecă.

Componenţa s-a modificat în primavara lui 2011 când unul dintre membrii fondatori a renunţat la proiect. Şahul muzical a fost continuat solo şi dupa câteva luni a apărut la Local Records ep-ul numit <Soundtrack for a Game of Chess>  semnat Karpov not Kasparov.

Materialul a stârnit un oarecare interes, fiind declarat printre cele mai bune apariţii ale anului 2011 de Radio România Cultural şi de Radio Europa Liberă (da, încă mai există!); desemnat apoi cel mai bun album al lunii de către Vice Magazine şi selectat în playlist-ul online al postului de radio WMFU din New York.

Din primăvara lui 2012 Karpov not Kasparov a revenit pe scena locală într-o serie de apariţii live, cu un sound dinamizat de vibraţia tobelor acustice în spatele cărora se află neobositul Eduard Gabia (ex-Second Hand Band, Diletant Gathering, Jazzadez)

Urmează <Soundtrack for a Game of Chess - Part Two>.” (Karpov not Kasparov)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !