sâmbătă, 3 martie 2012

Biografii/Discografii: Revival



     Revival (Sorin Pavelescu) s-a născut in România şi la doar şase ani s-a mutat cu familia în Canada. Încă de mic, de la vârsta de opt ani, a beneficiat de educaţie muzicală, fiind îndrumat spre pian de către tatăl său. A studiat acest instrument timp de şase ani, iar apoi curiozitatea l-a împins şi spre chitară clasică, instrument abordat timp de doi ani, dar a cochetat pentru scurt timp şi cu cea electrică.
     De la 15 ani a descoperit însă magia muzicii electronice, fermecat de artişti precum Tangerine Dream, Vangelis sau Jean-Michel Jarre. Astfel, a trecut la achiziţionarea unui sintetizator Korg Polysix, iar mai apoi cu noi achiziţii, un Yamaha Portatone şi un Fostex 4-track, a putut crea primele lui compoziţii.
      În următorii zece ani a evoluat mult din punct de vedere tehnic, iar în anul 2000 a lansat primul său album, numit "The Longest Dream", foarte bine primit si apreciat în Canada, Statele Unite şi Europa de Est, o combinatie intre clasicism si muzica ambientala. Piesa "La Fille de la Foret" a beneficiat şi de un videoclip sub producţie propriu. De asemenea, aceasta alături de "The End Of Time" au apărut pe compilaţia "Noua Românie – Rebirth Of a Nation" (2001, Sonic Images).
      A continuat să experimenteze şi s-a îndreptat în muzica sa spre influenţe din jazz, hip hop sau muzica braziliană. De asemenea a început să compună versuri pentru compoziţiile sale, iar câteva piese au fost preluate de cântareaţa canadiană Sonya Cartier şi grupul ei folk-world-music, Djelem.
     Şapte ani mai târziu a lansat un nou album, numit "10:00", mai analogic, cu un bassline jazzy şi beaturi hip hop. Aces ta cuprinde şi un remake al piesei "Down Under" (1982) semnat de Men at Work. Tot din sfera influenţelor hip hop a colaborat în acelaşi an cu artistul hip hop canadian Mr. Bolly, într-un interesant şi inedit featuring care migrează prin sfere muzicale precum hip hop, dance şi R & B.
     A compus de asemenea de-a lungul carierei muzică pentru diverse soundtrack-uri ale expoziţiilor din muzee.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !