marți, 14 februarie 2012

Biografii/Discografii: Dan Basu

     Ieşeanul Dan Basu împleteşte pe lângă cariera de vj sau artist vizual şi cea de dj. A debutat în cadrul evenimentelor Get Undeground, în anul 2003, iar în prezent este unul dintre cei mai valoroşi în acest domeniu.
    Alături de Silent Strike a susţinut începând cu anul 2005 o serie de concerte live, un proiect audio-vizual sub numele Silent Bass. În 2006 susţine două proiecte audio-video la galeriile "Vector", în cadrul programului "Personal Local Settings", împreună cu Silent Strike, Daniela Palimariu şi Mort La Creier. Un an mai târziu, cu acelaşi Ioan Titu, Lucian Ban şi Alex Harding a susţinut la Tulcea un concert menit să promoveze Bazilica paleo-crestină de la Niculiţel.
    În anul 2008 a coordonat împreună cu Daniela Palimariu programul MINIpunct din cadrul festivalului de artă contemporană Periferic. Un an mai târziu, tot alături de Daniela şi Mort La Creier a realizat spectacolul "Azi am hotărât să fiu sincer", la Uzina cu Teatru din Iaşi.
    Împreună cu Silent Strike, Lucian Ban şi Sorin Romanescu a format proiectul "Songs For Aandy Warhol's Screen Tests", prezentat pentru prima dată la Green Hours în Bucureşti. Proiectul a fost prezent şi în cadrul Festivalului Internaţional de Film Anonimul 2009, precum şi TIFF 2010, într-o formulă schimbată, cu Mat Maneri (violă) în locul lui Romanescu. Cei trei au fost prezenţi în acelaşi an sub emblema proiectului "Tarkovski Redux", în cadrul Festivalului Internaţional de Film Anonimul 2010.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !