miercuri, 4 ianuarie 2012

Biografii/Discografii: Alba Ecstasy


     Mihail Adrian Simion (Busteni) a început să experimenteze muzica electronică în anul 1996, cu un Junost-21. Un an mai târziu studiază producţia muzicală cu ajutorul calculatoarelor şi se familiarizează cu DAW-urile. În următorii doi ani, autodidact, este preocupat cu noţiunile de teorie muzicală, dar şi de studii asupra impactului frecvenţelor sonore asupra corpului şi minţii. Astfel, deprinde gustul muzicii pentru meditaţie şi relaxare, care va deveni scopul lui puţin mai târziu în timp.
      În anul 1999 înfiinţează trupa Arca, în calitate de vocalist şi instrumentist la clape, a cărei componenţă îi mai cuprindea pe Crinu Dumitrescu (chitară bass, backing vocal), Dan Ghetea (tobe), Horia Barleanu (chitară solo, voce), Jimmy Iordache (chitară armonie). Alături de aceasta Mihail a înregistrat două piese pe un album internaţional, pe care au mai fost prezente alte trei trupe din Franţa şi Germania.
      După opt luni de la înfiinţare Mihail părăseşte trupa şi se dedică exclusiv muzicii electronice, reuşind în doar trei săptămâni să realizeze primul său album solo, intitulat "Spiritual", realizat în întregime cu ajutorul calculatorului.
      Urmează o perioadă de experimente muzicale şi proiecte, solo sau împreună cu Horia Barleanu. O dată cu mutarea în Bucureşti din anul 2004, viziunea lui Alba Ecstasy asupra muzicii electronice se transformă şi treptat evoluează spre o latură mai organică, trece de la muzica asistată de calculator la sintetizatoarele hardware, devenind un pasionat de sintetizatoare.
      În prezent proiectul lui Mihail este focusat în special asupra muzicii de meditaţie şi relaxare, coloane sonore pentru producţii tv, dar cochetează şi cu ideea de a face muzică de film.
Discografia sa cuprinde peste 20 de albume până în acest moment, peste 90% din muzica sa fiind oferită gratuit pe internet.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !