marți, 20 decembrie 2011

Biografii/Discografii: NSK


NSK

      NSK, sau Natural Soft Killers, este unul dintre cele mai clasice grupuri din muzica electronică românească, ce reuneşte trei mari giganţi ai genului, trei pionieri. Trupa şi-a făcut apariţia pentru prima dată în anul 1996, când DJ Vasile (ritmuri, samples, viniluri, mixuri) alături de Alien Pimp şi colegul lor de la Radio Nova 22, Cristi Stanciu (sunete, canale, frecvente), îşi reunesc ideile şlefuite de-a lungul timpului în peisajul undergroundului autohton. La un an de la înfiinţare apar pentru prima dată pe scenă, cu ocazia evenimentului Assos Music Jungle Explosion.
      Silviu părăseşte grupul după puţin timp şi se alatură Electric Brother (chitară), formula ci care se scrie istoria grupului, lansând albume de excepţie şi câştigând în anul 2000 primul loc la concursul RFI Nouvelles Decouvertes, destinat descoperirii de noi talent. Ca urmare a acestei performanţe, NSK au concertat în Paris, respectiv Lisabona şi au lansat albumul "NSK: Paris – Lisbon", ce conţine înregistrările live ale celor două concerte. în afara graniţelor ţării, băieţii de la NSK au mai concertat în ţări precum Spania şi Serbia. A existat şi o formula extinsă, prin cooptarea în concerte a Marei la microfon şi a lui Ati de Chile la percuţie. Mara este o mai veche colaboratoare a acestora, atât în proiectele lor solo, cât şi în celelalte grupuri formate de ei. Această minunată voce a înregistrat cu Vasile, Cri şi fratele electric clasica piesă "Totul Vine De La Sine", de pe albumul "Trebuie Să Dansăm" (2002, La Strada Music).
      În cursul activităţii NSK au înregistrat şi alte materiale precum "A Fost Odată" (1998, United Artists) şi "Green Project" (1998, Fundaţia Culturală Phoenix).
      Stil clasic, oldskool house, prestaţii live de calitate, un succes foarte mare, sper că vom mai trăi ziua în care să-i vedem reuniţi în această formulă pe cei trei mari oameni în faţa cărora plec capul cu respect.



NSK - A Fost Odata (1998, United Artistes)





NSK - Proiectul Verde (2000, Yama)


Primavara
Vantul
Dragaica
Putina Rabdare
Groovy Orgasm
On & On
Jalnique
Wrong Is Right
Nu Aici !
12, 11




NSK - Trebuie Sa Dansam (2000, Yama)



Dumnezeu E Cu Noi
Trebuie Sa Dansam !
Liniste
Looking For Something
Radio Romanesti Bucuria
Gargara
Totul Vine De La Sine (feat Mara)
Sadoveanu vs. Eminescu Partea I
Sadoveanu vs. Eminescu Partea II
Misiunea
We Don't Like Dub
Trebuie Sa Dansam (Electric Brother Remix)




NSK - NSK: Paris - Lisbon (2003, La Strada Music)
 lastradamusic.ro

Jalnique (Live In Paris)
Totul Vine De La Sine (Live In Paris)
Un Momento Por Favor (Live In Lisabona)
Trebuie Sa Dansam (Electric Brother Remix Live In Lisabona)
Jalnique (The Grooveoholics Remix)
Un Momento Por Favor (Radio Edit)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !