luni, 19 decembrie 2011

Biografii/Discografii: Ansel Kraft

      Grupul s-a înfiinţat în anul 1994, la Constanţa, având următoarea formulă: Ciprian Căpitan (percuţie), Claudiu Lupaşcu (voce), Dan Ioniţă (bass), Dumi Padure (chitară), Remus Moise (chitară). Trupa îşi interpreta piesele în manieră exclusiv "unplugged", cuceriţi de curentul Seattle Sound din acea perioadă. Stilul grunge adoptat iniţial a marcat întreaga existenţă a trupei, îndeosebi în prima etapă de evoluţie, cuprinsă între anii 1994-1998.
      După realizarea în anul 1997 a unui prim material la 3M Production, Ansel îşi schimbă radical modul de interpretare a pieselor, adoptând totodată şi sonorităţi ale rockului electronic, industrial.
      Un an mai târziu trupa intră în studio într-o componenţă schimbată, cu Claudiu Lupaşcu (voce), Dan Ioniţă (bass), Dumi Padure (chitară), iar dintre noi membrii se numărau Robert Gergely aka Robby G (clape) şi Silviu Ganea (percuţie). Robby se mai ocupa şi de partea de programming, înregistrări şi mastering. La finele anului 1998 se lansează un album cu cinci piese la Intercont Music, numit "380 V". Piesa “Metamorfoza” a fost una dintre cele mai remarcate. Aceasta a beneficiat şi de un videoclip, difuzat la vremea respectivă pe legendarul post Atomic Tv. În aceasta se simt cel mai puternic influenţele muzicii electronice, de club, de asemenea uşoare influenţe şi din muzica trance. Cu sprijinul televiziunii române trupa a filmat alte două clipuri, pentru "Auslander", piesa care deschide albumul, respectiv "A.D.N. - Cyborg", piesa ce trebuia sa facă parte din urmatorul lor L.P. Materialul "380 V" mai cuprindea piesele "Şi Mâine e o Zi", "Vis" şi "Prea Târziu". La nu mult timp după aceste înregistrări, trupa s-a destrămat.




Ansel - 380 V (1998, Intercont Music)


Auslander
Şi mâine e o zi
Vis
Prea târziu
Metamorfoza



Ansel - Metamorfoza

     În anul 2010 Claudiu a reînviat proiectul, cu un nume nou, Ansel Kraft, alături de vechiul colaborator Dan Ioniţă la bass, precum şi membri noi ca Adi Stavian (clape), Elvis Burlan (chitară), Ionuţ Micu (percuţie). Orientarea lor este acum cuprinsă în sfera neo-progressive, electro, soft rock.
     Recent, Ansel Kraft a participat cu o piesă cu un titlu sugestiv, perfect integrat, pe una dintre compilaţiile "The Future", lansate de ElectroBlog Ro.

2 comentarii:

  1. ritmul si asemanarea stilului cu al celor de la prodigy m-a facut sa aleg ca piesa preferata METAMORFOZA.este super.pentru mine e ca o terapie.o ascult cu placere de fiecare data.cand am auzit-o prima data i-am cerut dj-ului sa mi-o inregistreze.chiar si azi dupa mai bine de 13 ani de cand a aparut , imi place la fel de mult.succes mai departe si astept piese noi de la voi , dar ceva asemanator cu METAMORFOZA.

    RăspundețiȘtergere
  2. Alt anonim: :) Initial, piesa Metamorfoza trebuia sa fie rock, in acelasi trend cu cel al albumului din care facea parte (380v). Doar ca, ajungand la partea de chitari distorsionate... s-a renuntat la ele, preferandu-se tonuri soft de chitara electrica, doar pentru a umple piesa. La fel si cu partea de "voce": piesa avea text (strofe+refren) dar s-a optat pentru sampling de voce. Dintr-o joaca, a iesit o piesa interesanta si destul de avangardista pentru acea vreme :)

    RăspundețiȘtergere

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !