miercuri, 21 decembrie 2011

Biografii/Discografii: Adi Dumitra


     Adi Dumitra este un dj care s-a implicat foarte puternic în promovarea muzicii electronice în ţara noastră, venind dintr-o zonă cu un bogat trecut în istoria muzicii electronice româneşti, Sibiu.
      A început să mixeze în anul 1999, adoptând un stil mai diferit, original, deep, hypnotic, mesmerizing progressive house, după cum l-a numit el. Apoi, trei ani mai târziu a pus bazele clubului Inside. De asemenea s-a implicat şi pe segmentul producţiei audio şi a înfiinţat casa de discuri Only Records în anul 2003, respectiv sublabelul Snejl, patru ani mai târziu.
      Vremurile Inside au apus, iar acum se ocupă de clubul Unit, în acelaşi oraş, Sibiu. În ce privesc casele de discuri, la Only Records au fost lansate de-a lungul timpului producţii semnate de nume autohtone precum Monochrome, Livio & Roby sau Jay Wave, cât şi o mulţime de alţi artişti internaţionali. Reprezentanţii noştri au bifat prin materiale precum "Livio & Roby - Supercar" (2006), "Livio, Roby & George G - Monochrome" (2007), iar Jay Wave a apărut cu un remix realizat pentru o piesă Kaan Duzarat, numită "Organic Intellectual" (2005), apărut pe un 12". Snejl este un label axat mai mult pe latura techno a muzicii electronice, cu materiale semnate de producatori consacraţi la nivel internaţional precum Estroe, Jeff Bennett, Steve Rachmad, Darko Esser, Taho, Luciano Pizzella şi mulţi alţii.
      Ca şi producător muzical Adi Dumitra a scos la lumină "acasă" în anul 2011 un remix realizat alături de Toygun, pentru piesa "Kimouts - Sequenced".
      De mai bine de cinci ani poate fi ascultat live la Frisky Radio UK, unde găzduieşte propria emisiune, numită "Conversions".



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !